Műszaki vizsga Debrecen
 • Home
 • /
 • Műszaki vizsga Debrecen

Műszaki vizsga Debrecen - MFA Energia Kft.

Ha műszaki vizsgára van szüksége Debrecenben, válassza az MFA Alternatív Energia Kft vizsgaállomásait!

Teljes körű műszaki vizsgáztatással kapcsolatos szolgáltatás és vizsgáztatás helyben, megfizethető áron. Gépjármű átírás ügyintézése, kötelező biztosítás kötése, gyorsan és kényelmesen. Minden viszga központunkban nagy szakértelemmel és gyorsan dolgozunk, az ön igényeinek megfelelően! Görgessen lejjebb, ahol bővebb tájékoztatást talál debreceni vizsgabázisainkról. Személyautó és motorkerékpár műszaki vizsga szolgáltatás műhelyeinkben elérhető, a további jármű kategóriákról pedig az alábbiakban tájékozódhat. Válassza ki az önnek legmegfelelőbbet és egyeztessen időpontot telefonon egyszerűen és gyorsan!

MŰSZAKI ÉS EREDET VIZSGA

Műszaki vizsgabázisok Debrecen

szoboszlai úti vizsgabázis

Műszaki és eredetiség vizsgálat

műszaki vizsgáztatás

MFA ENERGIA - MŰSZAKI VIZSGABÁZIS I. DEBRECEN Szoboszlói Út 50.

4031 Debrecen Szoboszlói út 50.

Időpont egyeztetés, bejelentkezés telefonon!

Teljeskörű gépjármű ügyintézés, biztosítás kötés. Műszaki és Eredet vizsga az alábbi jármű kategóriákra!

 • Személygépjármű
 • Utánfutó
 • Kisteherautó 3,5t-ig

Használja a térkép zoom funkcióját a könnyebb helymeghatározás érdekében!

MFA ENERGIA MŰSZAKI VIZSGABÁZIS II. - NORD FRANK DEBRECEN , Bellegelő Kert 36/c

4002 Debrecen, Bellegelő Kert 36/C

Időpont egyeztetés, bejelentkezés telefonon!

Teljeskörű gépjármű ügyintézés, biztosítás kötés. Műszaki és Eredet vizsga az alábbi jármű kategóriákra!

 • Személygépjármű
 • Utánfutó
 • Kisteherautó 3,5t-ig

Használja a térkép zoom funkcióját a könnyebb helymeghatározás érdekében!

műszaki vizsgáztatás
műszaki vizsgáztatás

MFA ENERGIA - MŰSZAKI VIZSGABÁZIS III. DEBRECEN Mikepércsi út 79.

4030 Debrecen Mikepércsi út 79.

Időpont egyeztetés, bejelentkezés telefonon!

Teljeskörű gépjármű ügyintézés, biztosítás kötés. Műszaki és Eredet vizsga az alábbi jármű kategóriákra!

 • Motorkerékpár
 • Személygépjármű
 • Utánfutó

Használja a térkép zoom funkcióját a könnyebb helymeghatározás érdekében!

HA LEJÁRT A MŰSZAKI VIZSGA

A hétköznapi rohanásban bizony mindenkivel előfordul hogy megfeledkezik autója műszaki érvényességének lejárati idejéről. Ha ez történt, és közúti ellenőrzésbe futunk, bizony büntetésre számíthatunk.

Mekkora büntetésre számíthatunk lejárt műszakival?

Sajnos mindenkivel előforul hogy megfeledkezik a műszaki vizsga esedékességéről. Ugyan az utóbbi időben már bevezetésre került az elektronikus figyelmeztetés, amelynek köszönhetően az „Értesítés Központ Rendszertől” nevű feladótól még időben érkezik egy figyelmeztető e-mail: „Ezúton értesítjük, hogy AAA-111 forgalmi rendszámú járműve műszaki érvényességi ideje hamarosan lejár. Javasoljuk, hogy a lejárat pontos dátumát mielőbb ellenőrizze a forgalmi engedély második oldalán.” Ettől függetlenül ha már „megtörtént a baj”, az intézkedő rendőr döntésétől függően, a lejárt műszakival történő közlekedésért kiszabott bírság főleg a lejárati időtartamtól függ. A három hónapon belül lejárt műszaki esetén a büntetés mértékét a rendőr mérlegelheti, de minimum 5000 forint a bírság. A 3-6 hónapja lejárt műszakinál a helyszíni bírság már 20.000 forint, az ennél is nagyobb mértékű vétség esetén 6 és 12 hónap közötti időszakra már 25.000 Ft-tól indul a büntetés, egy éven túl pedig már  30.000 Ft-tól!

Ha már lejárt a műszaki

Ha kiderült hogy a műszaki vizsga már lejárt, akkor keresse legközelebbi vizsgaállomásunkat és kérjen időpontot! Ahhoz hogy lejárt műszakival rendelkező autóval közlekedhessen az állomásra a vizsga napján, az okmányirodától kell igényelnie útvonal engedélyt. Az igényléshez az autó forgalmijára és a biztosítás befizetését igazoló dokumentumra lesz szüksége. Az engedély kiállításának díja 3500Ft.

Ha közeledik a műszaki vizsga lejárati dátuma

Abban az esetben ha még nem járt le az érvényesség, de közeledik az időpont nincs oka aggodalomra. A vizsga időpontot érdemes a lejárat előtt minimum 30 nappal kérni. Ugyanis amennyiben ezen a 30 napon belül vizsgáztatja le autóját, a friss műszakival a vizsga érvényességének kezdeti ideje a forgalmiban szereplő lejárat napjától számítva kerül bejegyzésre, így tehát nem veszít napokat a korábban megtörténő levizsgáztatással. Ilyen esetben nincs szüksége útvonal engedélyre sem, és kényelmesen valamint még megfelelő időben elintézheti a műszaki vizsgát.

Meddig érvényes a műszaki vizsga?

műszaki vizsga új személygépjárművekre négy évig érvényes. Használt autónál az első használatba vétel évét követő 3 éven belül 3 évre, azt követően pedig rendszerint 2 évre hosszabbítják meg a műszaki érvényességét. A 3,5 tonnánál nagyobb kategóriájú tehergépjárművekre valamint autóbuszok, trolibuszok, taxik és mentők esetében az érvényesség 1 év.

A MŰSZAKI VIZSGA

Magyarországon minden négy évnél idősebb rendszámmal ellátott forgalomban résztvevő járműnek, gépjárműtől függően meghatározott időszakonként kötelező műszaki vizsgálaton kell átesnie. A levizsgázott járműnek maradéktalanul meg kell felelnie a közúti közlekedésre a Közlekedési Hatóság által meghatározott szabályoknak, műszaki és környezetvédelmi követelményeknek, a biztonságos közlekedéshez.

Műszaki vizsga tevékenységet kizárólag a Nemzeti Közelekdési hatóság által kiállított engedéllyel rendelkező vizsgaközpont folytathat. Az MFA Alternatív Energia Kft minden debreceni vizsgabázisa rendelkezik a műszaki vizsgáztatáshoz szükséges hatósági engedélyekkel és dokumentumokkal.

Előzetes átvizsgálás a biztos sikerért

Sikertelen műszaki vizsgát követően az autót kötelezően a jármű azonnali forgalomból kivonása sújtja. Ez plusz teherrel,  költségekkel, és utána járásokkal jár önnek. Az előzetes műszaki átvizsgálásnak köszönhetően ön értesülhet az akár szabad szemmel nem látható hibákról, így még időben felkészítheti autóját a vizsgára, megspórolva önnek  felesleges kiadásokat. Nálunk nem vállal kockázatot! Az előzetes műszaki vizsga átvizsgálási díjakat  áraink már tartalmazzák!

A MŰSZAKI VIZSGA ÁRAK – DEBRECEN

Személygépkocsi műszaki vizsgáztatás az MFA Energia Kft. debreceni műhelyeiben előzetes átvizsgálással! Árakért kérjük érdeklődjön telefonos elérhetőségeinken!

MŰSZAKI VIZSGÁHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

MAGÁNSZEMÉLY ESETÉN: 

 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Személyi igazolvány
 • Lakcím kártya
 • Meghatalmazás , amennyiben nem a forgalmi engedélybe bejegyzett személy hozza
 • Érvényes kötelező felelősség biztosítás (csekk vagy igazoló szelvény)

JOGI SZEMÉLY ESETÉN:

 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Cégkivonat
 • Aláírási címpéldány
 • Meghatalmazás , ha nem az aláírásra jogosult személy hozza
 • Aláírásra jogosult, vagy meghatalmazott személyigazolványa, lakcímkártyája
 • Érvényes kötelező felelősség biztosítás (csekk vagy igazoló szelvény)

“Amennyiben a gépjármű tulajdonosa nem személyesen jár el, illetőleg ha a tulajdonos jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, a tulajdonos képviseletében eljáró személy számára meghatalmazás szükséges.”

A gördülékenyebb ügyintézés érdekében, alább előre letöltheti a formanyomtatványokat.

MŰSZAKI VIZSGÁZTATÁS MENETE

Az alábbi videó segítségével tájékozódhat a műszaki vizsga menetéről. (5perc, 23mp)